marți, 15 iunie 2010

Alegeri bune sau rele

În fiecare zi sunt pusă în faţa unor alegeri pe care trebuie să le fac. Unele mai banale, altele importante, de genul celor care iţi schimbă viaţa pentru totdeauna sau pentru o perioadă foarte lungă.
Pe cele banale de genul cu ce să ma imbrac azi, ce aromă de îngheţată să îmi iau, ce film să văd, le trec uşor, pentru că nu prea există şanse să greşesc ireparabil. Dar ce se întâmplă cu acele alegeri care îţi schimbă viaţa. Şi despre care nu ştii exact ce îţi vor aduce, care ar putea fi consecinţele, unde te vor duce... Cineva mi-a zis o chestie interesantă acu vreo câteva săptămâni, înainte de a lua o decizie, acordă-ţi trei zile de gândire.
Până la urmă trei zile nu e prea mult, e o perioadă în care poţi întoarce problema pe toate părţile şi mai ales te poţi feri de a acţiona sub impulsul momentului, lucru ce te poate scuti de multe neplăceri şi chiar suferinţe.
Alegerea corectă, alegerea bună, bună pentru cine? în ce măsură pot fi eu sigură că fac o alegere bună...?intuiţie, feeling, presentiment, motive întemeiate.... Nu ştiu... voi ştiţi, cum alegeţi când alegeţi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu